Slovnaft Cup, nyolcaddöntők: Búcsúzott a Trnava, a Pohronie, a Sereď és a Komárom

2021. április 6. - 19:50 | Sport

Kedden négy mérkőzés zajlott, szerdán további négy párharccal fejeződik be a labdarúgó Szlovák Kupa nyolcaddöntője, melyben a Fortuna Ligás csapatok mellett a II. labdarúgóligában játszó alakulatok csatáznak a győzelemért.

Slovnaft Cup, nyolcaddöntők: Búcsúzott a Trnava, a Pohronie, a Sereď és a Komárom
A felvétel a B. Bystrica–Komárom találkozón készült (Fotó: www.mfkdukla.sk)

A Slovnaft Cup nyolcaddöntője első játéknapjának meglepetését a ligetfaluiak és a kassaik szolgáltatták, akik élvonalbeli ellenfelet (Pohronie, Sereď) búcsúztattak.

A két Fortuna Ligás csapat megmérettetésén a trencséniek 1:0 arányban fektették két vállra a nagyszombati Spartakot. A komáromiak és a besztercebányaiak párharca a Szenci Nemzeti Edzőközpontban rendes játékidőben 0:0-s eredménnyel ért véget. A besztercebányai Dukla játékosai 6:5 arányban nyerték a meccset.

A kassaiak és a szerediek találkozója rendes játékidőben ugyancsak 0:0-ás eredménnyel ért véget. A Vukušič-legénység tizenegyesekkel győzte le az egy emelettel feljebb futballozó ellenfelét.

A versenyszabályok értelmében a résztvevők egy párharcot játszottak. Döntetlen esetén nem volt hosszabbítás, a továbbjutóról büntetők döntöttek.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az erőpróbákra nézők jelenléte nélkül kerül sor.

Keddi eredmények:

MFK Dukla Banská Bystrica–KFC Komárom 0:0 – büntetőkkel: 6:5.

FC Košice–ŠKF Iclinic Sereď 0:0 – büntetőkkel: 4:2.

FC Spartak Trnava–AS Trenčín 0:1 (0:0), g.: Corryn (57.).

FK Pohronie–FC Petržalka 1:2 (0:2), g.: Obročník (77.), ill. Gašparovič (22.). Galuška (33.)

Szerdai műsor:

16.00: Ružomberok–DAC, MŠK Žilina–FK Železiarne Podbrezová, ViOn Zlaté Moravce-Vráble–MFK Skalica, Slovan Bratislava–MFK Partizán Liptovský Mikuláš.

(ái)