A Sme rodina is indít magyar polgármesterjelöltet Dunaszerdahelyen

2022. augusztus 31. - 07:00 | Régió

A jelöltséghez szükséges aláírásokat tartalmazó ívek leadásának utolsó napján a Paraméter arról értesült, hogy Dunaszerdahelyen egy újabb polgármesterjelölt állt hadrendbe, akinek a neve nem ismeretlen a régióban.

A Sme rodina is indít magyar polgármesterjelöltet Dunaszerdahelyen
Író Tibor (elöl) - Fotó: Paraméter (archívum)

Író Tiborról van szó, aki két éve a Dunaszerdahelyi Járási Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal igazgatója, nem mellesleg pedig a Boris Kollár vezette kormánykoalíciós Sme rodina párt járási és kerületi elnöke is.

Író Tibor kedden maga erősítette meg indulását portálunknak, és elmondta azt is, hogy pártja hivatalos jelöltje lesz, és ugyan jelenleg még folynak róla tárgyalások, de nagy valószínűség szerint a kormánypártok többsége, illetve a KDH is támogatni fogja az indulását.

„Építészmérnök vagyok, a 90-es években a járási útkezelő vállalatot vezettem, később vállalkozásba kezdtem, 2012-től pedig ifjúságpolitikát, az ifjúság képzését érintő európai projektekkel foglalkoztam” – ismertette a munkaügyi hivatali igazgatói posztját megelőző szakmai múltját Író Tibor. Hozzátette, 2006-ban egyszer már indult képviselőjelöltként Dunaszerdahelyen, akkoriban még az SDKÚ színeiben.

„Mindig is valamilyen szlovák politikai párthoz kötődtem, ugyanakkor vállalom a magyarságom, és becsülöm, ha a polgár magyar képviselőre adja le a voksát” – szögezte le.

Kifejtette, nem kritizálni szeretné a dunaszerdahelyi városvezetést, hanem mint olyat, a Sme rodina választási programját szeretné átültetni, illetve igazítani a városi viszonyokhoz. Ennek megfelelően fontosnak tartja a szociális segítségnyújtást a rászorulók részére, illetve az infrastruktúra fejlesztését.

„Nagyon jól tudom, hogy Dunaszerdahelyen mások az esélyesek, de meglátjuk. Én mindig is annak voltam a híve, hogy ha tudunk, akkor társadalmi szinten működjünk együtt, és támogassuk a várost és a régiót, ahol élünk. Én erre törekszem” – húzta alá.

Dunaszerdahelyen egészen szépen szélesedik a polgármesterjelöltek listája. Legutóbb a Szövetség jelöltje, a város jelenlegi polgármestere, Hájos Zoltán mutatta be leendő csapatát, akik között csupán egyetlen hölgy kapott helyet. Idei ellenfelei közül ismert, hogy indul Szelle Erika, aki egykor az egyik hivatali főosztályvezetőjeként is dolgozott. Már korábban bejelentette indulását Stredl Tamás független jelölt is, aki környezetvédelmi szempontból, zöld ötletekkel közelít a kampányhoz.

Szót ejtett az indulásról korábban Hakszer Roland független városi képviselő is, akinek az utóbbi időben egy újonnan alakulgató pártformáció, a szintén dunaszerdahelyi Öllős Csabával közösen létesítendő Magyar Regionális Párt kapcsán merült fel a neve

A hivatalos bejelentés ugyan még nem történt meg, de jelöltsége érdekében aláírásgyűjtésbe kezdett Hájos Zoltán négy évvel ezelőtti legerősebb ellenfele, az akkori alpolgármester, ma független városi képviselő Horváth Zoltán is. Őt négy évvel ezelőtt a polgármesteri címért folytatott harcban Hájos Zoltán 268 szavazattal győzte le (3127 / 2859), míg a harmadik Hakszer Roland nevét 992-en karikázták be.

(SzT)