A Sme rodina listájának élén a képviselői vannak, Klus a 150.

2023. július 3. - 17:11 | Belföld

A Sme rodina listáján megtalálhatók a mozgalom jelenlegi parlamenti képviselői, valamint a regionális pártstruktúrák tagjai, továbbá a polgármesterek platformja. A listavezető Boris Kollár pártelnök, őt Milan Krajniak, Petra Krištúfková, Peter Pčolinský és Ľudovít Goga képviselők követik. A 150. Martin Klus, az SaS volt tagja.

A Sme rodina listájának élén a képviselői vannak, Klus a 150.
Fotó: TASR

Az első 15 helyet a Sme rodina jelenlegi parlamenti képviselői foglalták el.

„Természetesen elsőbbséget élveznek a jelenlegi parlamenti képviselőim, utánuk a mozgalom kerületi és járási elnökei, tagjai, a szimpatizánsaink következnek, és lehetőséget adtunk a polgármesterek platformjának, hogy ők legyenek a nép hangja”

– közölte Kollár a mozgalom állásfoglalásában. Fontosnak tartja, hogy a régiók részt vegyenek az őket érintő törvények elkészítésében.

Klus a 150. helyen, pártonkívüliként szerepel a listán. Kijelentette, a Sme rodina ebben a választási időszakban előrelépett a világos euroatlanti elköteleződés és Ukrajna támogatása tekintetében.

„A nekem tett ajánlattal, hogy a szimbolikus 150. helyen, pártonkívüliként szerepeljek és ebben a szellemiségben lefedjem ezeket a témákat, annak is a demonstrálása, hogy a mozgalomnak ezek a nézetei tartósak és visszafordíthatatlanok”

– írta a közösségi hálón Klus, aki jelenleg frakció nélküli parlamenti képviselő. 2022 decemberében lépett ki az SaS-ből, miután a párt bizalmatlansági indítványt terjesztett elő a kormánnyal szemben. Addig külügyi államtitkár volt.

A választás szeptember 30-án lesz, a kampány már június 9-én elkezdődött. 48 órával a szavazás kezdete előtt kampánycsend lép életbe.

TASR

Címkék: Sme rodina