A Sme rodina szerint Mikulecnek és Kovaříknak le kell mondania, Krajniak szerint az ellenzék az arcukba nevet

2021. július 25. - 11:56 | Belföld

A Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter visszahívását érintő ülést elhalasztották hétfő (július 26.) reggel 9 órára. Az egyetlen napirendi pont Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter és Peter Kovařík rendőrfőnök visszahívásának kérdése lesz. Ezt Milan Krajniak munkaügyi miniszter (Sme rodina) jelentette ki, hozzátéve, hogy komoly fenntartásaik vannak.

A Sme rodina szerint Mikulecnek és Kovaříknak le kell mondania, Krajniak szerint az ellenzék az arcukba nevet
TASR

Meggyőződése, hogy a dolgok olyan messzire mentek, hogy azt már nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Peter Pčolinský szerint Kovaříknak és Mikulecnek le kell mondania. Nem szavaz nekik bizalmat. „Nem tudom elképzelni, hogy a kormány, amelyet azért választottak meg, hogy igazságot szolgáltasson, most a szőnyeg alá söpörné a dolgokat.

Véget kell vetnünk annak, hogy az ellenzék az arcunkba nevessen, mert valaki nem győzi a feladatait a belügyek terén”

– húzta alá Krajniak. Kifogásolta a koalíciós partnerek fellépését az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülésen, mely Mikulec hivatalból való eltávolítását célozta meg. Nem gondolja, hogy az ellenzék ilyen elkerülése helyes, és hogy a felmerült kétségeknek „a levegőben kell maradniuk”.

Pčolinský kifogásolja, hogy a koalíciós partnerek nem is tájékoztatták őket arról, hogy blokkolni fogják a Mikulec leváltásáról szóló ülést. Az ülés klasszikus menetére számított.

Szerinte a partnerek valószínűleg féltek a Mikulec minisztert érintő bizalmatlanság eredményétől.

Arról beszél, hogy mindent alaposan ki kell vádakat, az illetékesek hallgatását pedig elfogadhatatlannak minősítette.

TASR