A Sme rodinának nem lesz saját államfőjelöltje

2023. január 9. - 20:16 | Belföld

A Sme rodinának nem lesz saját államfőjelöltje – mondta a TASR-nek adott interjúban Boris Kollár házelnök, a mozgalom elnöke. Kollár szerint arról korai beszélni, hogy melyik párt elnökjelöltjét támogatnák. Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes ugyanígy vélekedik erről.

A Sme rodinának nem lesz saját államfőjelöltje
TASR-felvétel

Kollár szerint minden azon múlik, hogy milyen jelöltek lesznek, Róbert Mistrík vagy Pavol Čekan lehetséges jelöltségével kapcsolatban nem akart nyilatkozni. Azt leszögezte, hogy Miroslav Lajčákot nem támogatnák. „Sosem támogattam, nem hinném, hogy most erre sor kerülne. Valószínűleg nem” – válaszolta a TASR-nek.

Milan Krajniak (Sme rodina) megbízott munkaügyi miniszter lehetséges jelölése kapcsán azt mondta, jó államfő lenne, de valószínűleg nem kapna elegendő szavazatot az elnökválasztáson. „Reálisan kell nézni a helyzetet, a választók több mint felének kellene rá szavaznia. Krajniak jó munkaügyi miniszter, de nem hinném, hogy olyan sokan támogatnák, hogy érdemes lenne elindítani az elnökválasztáson” – mondta Kollár.

„Felesleges azt elemezni, hogy jó elnök lenne-e egy olyan személy, aki esetleg el sem indul a posztért” – mondta Remišová a TASR-nek, megjegyezve, hogy Zuzana Čaputová államfő sem nyilatkozott még arról, megpályázza-e újra a posztot. „Čekant és Mistríket is tisztelem, kutatómunkájukkal külföldön is jó nevet szereznek az országnak” – mondta Remišová, de azt nem árulta el, hogy köztársasági elnöknek is el tudná-e képzelni valamelyiküket.

TASR

Címkék: Sme rodina, államfő