A Smer feljelentette Kollárt, Matovičot és Gröhlinget a diplomamunkájuk ügyében

2020. augusztus 24. - 20:35 | Belföld

Erik Kaliňák, a Smer-SD alelnöke és Igor Melicher a párt elnökségének tagja szerzői jogok megsértése és záródolgozatok leadásával összefüggő csalás miatt tett feljelentést Igor Matovič (OĽANO) kormányfő, Boris Kollár (Sme rodina) parlamentelnök és Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter ellen. A TASR-t Ján Mažgút, a Smer-SD sajtóosztályának vezetője tájékoztatta.

A Smer feljelentette Kollárt, Matovičot és Gröhlinget a diplomamunkájuk ügyében
Fotó: TASR

Kaliňák és Melicher azt állítják, hogy korábban, mikor Andrej Danko egykori parlamentelnök került hasonló gyanúba, egyes politikusok versenyeztek a rágalmazásokban, a lemondásra való felszólításokban és még feljelentést is tettek az ügyben. „Ma talán a nyári programjaikkal vannak elfoglalva. Mi azonban úgy döntöttünk, hogy lépünk az ügyben, és rögtön három feljelentést is teszünk a Főügyészségen, mégpedig szerzői jogok megsértése és csalás miatt” – mondta Melicher.

A Smer-SD szerint a kormányfőnek köszönhetően Szlovákia külföldön is láthatóvá vált – de negatív megvilágításban. A párt azt állítja, hogy Matovič diplomamunkájáról Spanyolországban, Németországban, Csehországban, Magyarországon és Oroszországban is írtak.

Matovičot és Kollárt a diplomamunkájukkal kapcsolatban felmerült problémák miatt júliusban megpróbálták leváltani a parlamentben.

TASR