Smer: "Ideje elgondolkodni"

A Smer pártként reagált a választási eredményre, és szerintük itt az idő elgondolkodni, hogyan kommunikálják a programjukat a városokban, és hogyan mobilizálják választóikat a vidéken, hogy "ne csak a főváros döntsön".

Smer: "Ideje elgondolkodni"
Fotó: TASR

"Előzetes elemzéseink szerint a Smer több szavazatot szerzett, mint az előző európai parlamenti választásokon. A nem hivatalos eredmények viszont azt mutatják, hogy a nagyvárosokban, elsősorban a fővárosban folytatott mobilizáció a második helyre sorolta a Smert az összesített számokban" - jegyezte meg.

A párt ugyanakkor örvend annak, hogy a szavazatok többségét olyan pártok kapták, amelyek felfogják, hogy az Európai Unió a legjobb alternatíva Szlovákia számára, egyszersmind a nyugalom és fejlődés garanciája a polgárok számára.

Peter Pellegrini (Smer) miniszterelnök ehhez képest első reakciójában annak örült, hogy nem igazolódott be a nagyon alacsony részvételi arányra vonatkozó előrejelzés, illetve hogy nem nyertek teret az Európa-ellenes erők, amelyek a sikeres EU-projektet akarják tönkre tenni.

(TASR)