A Smer képviselői indítványozzák a védelmi bizottság összehívását

2019. december 5. - 19:03 | Belföld

A Smer-SD képviselői szerint a Robert Fico pártelnök ellen indított büntetőeljárás a Smer-SD ellen indított támadással egyenértékű.

A Smer képviselői indítványozzák a védelmi bizottság összehívását
Robert Fico (TASR)

Csütörtöki sajtótájékoztatójukon bejelentették: indítványozzák a parlament védelmi bizottságának összehívását, amelynek ülésén kérdőre akarják vonni Dušan Kováčik speciális ügyészt és Milan Lučanský országos rendőrfőkapitányt.

„Határozottan nemet mondunk Robert Fico meggyanúsítására”

– jelentette ki Juraj Blanár képviselő és a Smer-SD alelnöke. Dušan Jarjabek képviselő úgy véli, hogy Fico meggyanúsításának célja a Smer zaklatása, valamint a párt választóinak megfélemlítése. Maga Fico nem jelent meg a sajtótájékoztatón. Blanár szerint azért, mert méltatlan lenne hozzá, hogy ilyen módon védekezzen.

Erik Tomáš (Smer-SD) képviselő elmondta: a bizottsági ülésre a rendőrfőnökön és a speciális ügyészen kívül meg akarják hívni a főügyészt és azt a felügyelő ügyészt is, aki utasította a nyomozót a büntetőeljárás megindítására.

A képviselők kijelentették: a Smer-SD frakciója egyetért azzal, amit Fico mondott. Tomáš szerint a pártelnök csupán az SZK Legfelsőbb Bírósága által hozott döntését kommentálta, amelyről ráadásul kijelentette, hogy tiszteletben tartja azt.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója csütörtökön büntetőeljárást indított Robert F. terhelt ellen nemzetiségi, faji vagy meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodás, gyűlöletkeltés, valamint ezzel halmazatban bűncselekmények nyilvánosság előtti védelmezése miatt.

TASR

Címkék: Robert Fico, smer-sd