A Smer kormányzása véget érhet, de előtte még elkölthetnek 1,9 milliárd eurót

2016. március 8. - 09:58 | Belföld

A pozsonyi körgyűrű kivitelezésére és 30 éves működésére szóló szerződés még nincs aláírva, és csakis Ján Počiatek pénzügyminiszteren múlik, hogy még az új kormány megalakulása előtt kézjegyével jóváhagyja-e a beruházást.

A Smer kormányzása véget érhet, de előtte még elkölthetnek 1,9 milliárd eurót

Ficoék még a választások előtt szerették volna véglegesíteni a bizniszt, a kormány március 4-ig adott időt a pénzügyminiszternek, hogy döntsön. Počiatek azonban nem tudta tartani a határidőt, elmondása szerint még pontosítani kellett bizonyos részleteket.

Mindez ellenére a miniszter továbbra is rendelkezik a felhatalmazással, és megteheti, hogy még az új kormány megalakulása előtt jóváhagyja a gigaberuházást.

"A szerződést az a miniszter írja alá, akinek regnálása idején sikerül lezárni minden egyeztetést a körgyűrűvel kapcsolatban" - nyilatkozta a Pravda napilapnak a közlekedésügyi minisztérium szóvivője Martin Kóňa.

A közbeszerzésen, melyen eldőlt, ki építi a pozsonyi körgyűrűt és az R7-est, egy spanyol konzorcium nyert - de a bizniszből nem maradhat ki a hazai sztrádapápa, Juraj Široký (Váhostav) sem.

(para)