SMS-ben figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal a járvány miatti lezárásra

2021. november 25. - 14:47 | Belföld

SMS-ben figyelmezteti a lakosokat a lezárásra és az intézkedések szigorítására a Közegészségügyi Hivatala (ÚVZ). A hivatal arról tájékoztat, hogy november 25-től az egész országban jelentősen szigorodnak a járványügyi intézkedések. Az ÚVZ javasolja továbbá, hogy a lakosok figyeljék a korona.gov.sk weboldalt és a sajtót. A Közegészségügyi Hivatal hangsúlyozza, hogy a védőoltás az egyetlen megoldás.

SMS-ben figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal a járvány miatti lezárásra
Illusztrációs felvétel (Pexels)

„Hogy megvédje a lakosságot a veszélytől, az ÚVZ felkérheti a mobilszolgáltatókat, hogy küldjenek fontos információkat tartalmazó SMS-t az előfizetőiknek. A kormány által bejelentett lezárás miatt élünk ezzel a lehetőséggel" - magyarázta Daša Račková, a Közegészség-ügyi Hivatal szóvivője.

Csütörtök óta kijárási korlátozás van érvényben, kivéve a hajnali 1 és 5 óra közötti időszakot. A legközelebbi üzletbe el lehet menni bevásárolni, ha az otthoni munkavégzés nem lehetséges, a munkáltató által kiállított igazolással lehet munkába járni, az iskolába járás is megengedett, és oltásra is el lehet menni. Tömegrendezvényeket tartani tilos.

TASR