Soha nem volt ilyen könnyű levizsgázni, az online számonkérést kihasználva kreatív csalásokat alkalmaznak egyes hallgatók

2022. január 28. - 13:57 | Belföld

Már hónapok teltek el azóta, hogy szünetel a jelenléti oktatás az egyetemeken, a hallgatók pedig kénytelenek otthonról követni az előadásokat.

Soha nem volt ilyen könnyű levizsgázni, az online számonkérést kihasználva kreatív csalásokat alkalmaznak egyes hallgatók
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A tvnoviny.sk arra hívta fel a figyelmet, hogy az oktatáshoz hasonlóan a vizsgaidőszak is otthoni környezetben zajlik, a számonkérés ugyanis online formában történik.

Az elmúlt időszak hozta helyzet megnövelte a vizsgákon való csalás lehetőségeit, egyes hallgatók új, kreatív csalásokat eszeltek ki az otthoni vizsgákra. A televíziónak névtelenül nyilatkozó diákok elmondták, a legegyszerűbb módszer, ha a számonkéréssel párhuzamosan kikeresik a témák az interneten, vagy előre elkészítik az anyagot, és a kamerán nem látható módon kifüggesztik azt szemtávolságra, esetleg valaki segít nekik a háttérből.

Lucia Škripcová egyetemi tanár a televíziónak elmondta, tisztában vannak vele, hogy a diákok csalnak, a jelenléti és a távoktatás során is, utóbbi esetben azonban nincsenek közvetlen kapcsolatban a tanárral, ezért nincs is akkora félelemérzetük.

Andrej Brník, a nagyszombati Szent Cirill és Metód Egyetem dékánhelyettese azt nyilatkozta, próbálják a dolgok másik oldalát nézni, és megbízni a diákokban.

(tvnoviny.sk)