Sok gyerkőc arcára varázsoltak mosolyt a nagymegyeri önkéntes tűzoltók

2022. december 7. - 00:20 | Régió

A Nagymegyeri és Izsapi Önkéntes Tűzoltó Testület elhozta a Mikulást a helyi gyerkőcöknek. Az apróságok kitörő örömmel fogadták a Télapót, akinek az angyalkája segített kiosztani a csomagokat.

Sok gyerkőc arcára varázsoltak mosolyt a nagymegyeri önkéntes tűzoltók
Fotók: Paraméter - Továbbiakért kattints!

Az önkéntes tűzoltók maguk készítették el a Mikulás szánját, amelyet egy tűzoltóautóval húztak végig a városon. Korábban közzétettek egy felhívást, melyben beharangozták a Miki érkezését, így minden érdeklődő szülő felírathatta gyermekét a Télapó listájára. A csomagokat tetszés szerint maguk a szülők állították össze, majd adták le a tűzoltóknak. Ezeket osztotta szét a lurkók piros ruhás barátja és annak segítője, a hófehér ruhába öltözött angyalka.

Az önkéntesek több helyszínen is megálltak. Elsőként az ukrajnai háborús menekülteket látogatták meg. „Sok borzalmat kellett átélniük az Ukrajnából menekülőknek. Nehéz helyzetben vannak, ezért arra gondoltunk, meglepjük a gyerekeket egy-egy csomaggal” – mondta el a Paraméternek Szajkó Péter, a Nagymegyeri és Izsapi ÖTT egyik tagja, hozzátéve, hogy a támogatóiknak köszönhetően minden ukrán kisgyermeket meg tudtak ajándékozni.

A városban előre kijelölt helyeken osztották szét a csomagokat, illetve Izsapra is elmentek. „Itt az IQUS polgári társulással karöltve bonyolítottuk le a Mikulásozást” – jegyezte meg Szajkó Péter.

A gyerkőcök mindenütt nagy szeretettel fogadtál a Télapót. Miután megkapták a csomagjaikat, együtt énekeltek neki, sőt, azt is megígérték, hogy a következő évben szófogadó lurkók lesznek.

(SzC)