Sok helyen, ahol most még verőfényesen süt a nap, vasárnap éjjel már minden fehér lesz

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka még csak inkább északon várható havazás, vasárnapról hétfőre virradóra azonban már az alacsonyabban fekvő helyeken is.

Sok helyen, ahol most még verőfényesen süt a nap, vasárnap éjjel már minden fehér lesz
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

Szombatra lehűlt az idő, nagyjából feleannyira magas hőmérséklet várható ma mindenhol, mint egy nappal korábban, noha mikor kinézünk az ablakon, pillanatnyilag, a délelőtti órákban verőfényes napsütésre figyelhetünk fel.

Estére azonban az északi régiókban már megkezdődik a havazás, és a beáramló hideg levegő miatt a hóhatár is lejjebb tolódik. Vasárnap napközben aztán ismét országszerte száraz idő várható, az újabb nedves léghullám viszont aznap éjszaka érkezik meg.

Ez az Erdőháton és a Duna menti alföld nagy részén esőt, záporokat jelent, az ország többi régiójában viszont már havazást, mégpedig nemcsak a hegyekben. Hétfőn délelőttig az ország nagy részén, a délnyugati járásokat leszámítva 5 cm friss hó hullhat.

Hétfőn a reggeli órákban így fel kell készülni az idei téli szezon első problémáira a behavazott úttestekkel. Később azonban, ahogy emelkedésnek indul a hőmérséklet, a lehullott hó kásássá válik.

(iMeteo.sk)