Sok helyen, ahol most még verőfényesen süt a nap, vasárnap éjjel már minden fehér lesz

2019. november 30. - 11:48 | Belföld

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka még csak inkább északon várható havazás, vasárnapról hétfőre virradóra azonban már az alacsonyabban fekvő helyeken is.

Sok helyen, ahol most még verőfényesen süt a nap, vasárnap éjjel már minden fehér lesz
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

Szombatra lehűlt az idő, nagyjából feleannyira magas hőmérséklet várható ma mindenhol, mint egy nappal korábban, noha mikor kinézünk az ablakon, pillanatnyilag, a délelőtti órákban verőfényes napsütésre figyelhetünk fel.

Estére azonban az északi régiókban már megkezdődik a havazás, és a beáramló hideg levegő miatt a hóhatár is lejjebb tolódik. Vasárnap napközben aztán ismét országszerte száraz idő várható, az újabb nedves léghullám viszont aznap éjszaka érkezik meg.

Ez az Erdőháton és a Duna menti alföld nagy részén esőt, záporokat jelent, az ország többi régiójában viszont már havazást, mégpedig nemcsak a hegyekben. Hétfőn délelőttig az ország nagy részén, a délnyugati járásokat leszámítva 5 cm friss hó hullhat.

Hétfőn a reggeli órákban így fel kell készülni az idei téli szezon első problémáira a behavazott úttestekkel. Később azonban, ahogy emelkedésnek indul a hőmérséklet, a lehullott hó kásássá válik.

(iMeteo.sk)

Címkék: havazás, kökzlekedés