Sokan az időjárás szerint döntenek, hogy elmennek-e választani – mutatjuk, milyen időre számíthatunk szombaton

2023. szeptember 28. - 10:45 | Régió

Szombaton rendezik az előrehozott parlamenti választásokat, a választók kedvét viszont nagyban befolyásolhatja az aktuális időjárás.

Sokan az időjárás szerint döntenek, hogy elmennek-e választani – mutatjuk, milyen időre számíthatunk szombaton
Fotó: TASR

Szombaton az elmúlt évek egyik legfontosabb napja vár Szlovákiára, ugyanis akkor rendezik az előrehozott parlamenti választásokat. Az emberek egy részének választókedvét viszont nagyban befolyásolhatja az aktuális időjárás, amely alapján eldöntik, van-e kedvük az urnákhoz járulni, vagy inkább más tevékenységet részesítenek előnyben.

Míg az utolsó szeptemberi héten napos, meleg időben lehetett részünk, a meteorológiai előrejelzés szerint szombaton megváltozik az időjárás. Megnövekszik a felhőzet és esni fog - tájékoztatott a közösségi hálón a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

„Olyan heves és tartós esőzésre azonban nem kell számítani, mint amilyen az elmúlt hétvégén volt az ország egyes területein. Délután délnyugaton kisüthet a nap" - tájékoztattak a szakemberek.

Vasárnap (október 1.) napközben már nem várható csapadék, de felhős idő lesz. „18 és 23 Celsius-fok közé hűl le a levegő, északon helyenként 16 Celsius-fok várható, de még ezek a hőmérsékletek is kevéssel az átlag fölött vannak" - tette hozzá az SHMÚ.

A hónap utolsó napján érkező enyhe lehűlés ellenére az idei az egyik legmelegebb szeptember a meteorológiai mérések kezdete óta.


TASR/para