Sokan meghaltak egy dél-indiai buszbalesetben

2020. február 20. - 10:58 | Külföld

Legalább 19-en meghaltak és több mint 20-an megsérültek csütörtökön a dél-indiai Tamilnádu államban egy főúton, mert egy utasokkal teli busz beleszaladt a vele szemben haladó teherautó úttestre zuhanó konténerjébe - közölték dél-indiai hatósági források.

Sokan meghaltak egy dél-indiai buszbalesetben
Fotó: AP

A buszon 48-an utaztak, a baleset Tirpuru városa mellett történt. A busz Karnataka államból indult, és Kerala államba tartott.

Az indiai NDTV helyszíni beszámolókra hivatkozva azt közölte, hogy a teherautó egyik kereke kidurrant, ez okozta a konténer lecsúszását.

A halottak azonosítása folyamatban van, a sérülteket kórházakba szállították.

Narendra Modi indiai miniszterelnök a Twitter internetes közösségi üzenőfelületen fejezte ki részvétét az áldozatok családjai felé.

India a világelsők közé tartozik a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számát tekintve. A baleseteket általában a sofőrök figyelmetlensége, illetve a közutak és a járművek rossz állapota okozza.

A közlekedési minisztérium utoljára közzétett hivatalos adatai szerint 2018-ban körülbelül 467 ezer közúti baleset történt az ázsiai országban, ezekben több mint 151 ezren haltak meg.

(MTI)

Címkék: buszbaleset, halottak