Sokan meghaltak és megsérültek két öngyilkos robbantásban

Legalább tizenöten meghaltak és több mint húszan megsérültek az elnöki palota közelében végrehajtott két, egymást követő öngyilkos robbantásban szombaton Mogadishuban, Szomália fővárosában - közölte a rendőrség.

"Eddig összesen 15 emberről tudunk, aki meghalt a támadásokban" - közölte Ahmed Bashane rendőrségi szóvivő, aki szerint az áldozatok száma várhatóan nőni fog. 

Mohamed Abdulahi, Mogadishu kormányzóhelyettese megsérült a robbanásban, több testőre hírek szerint életét veszítette. A halálos áldozatok között van a londoni székhelyű Universal TV-csatorna három munkatársa, köztük Avil Dahir Szalad neves újságíró. 

A két robbanást az egész fővárosban hallani lehetett, a támadás helyszínén sűrű füst gomolygott - mondta el egy szemtanú a dpa német hírügynökségnek. A közösségi médiában közzétett felvételeken több holttestet lehetett látni az utcán, köztük rendőröket és katonákat.

Az al-Shabaab  iszlamista terrorszervezet vállalta magára a merényletek elkövetését. A dzsihadisták a lázadókat támogató Andalus rádióban közölték, hogy a célpontjaik az elnöki palotát védő katonai ellenőrző pontok voltak.

MTI