Sokan szorgoskodtak a csallóköznádasdi faluszépítő brigádkor

2019. május 19. - 21:48 | Régió

Fákkal, bokrokkal, virágokkal szépítették a falut, valamint játékokkal bővítették a játszóteret Csallóköznádasdon május 18-án, szombaton, amikor is idősek és fiatalok együtt szorgoskodtak a község utcáin.

Sokan szorgoskodtak a csallóköznádasdi faluszépítő brigádkor
Fotók: Cséfalvay Á. András

A helyiek a reggeli órákban gyülekeztek a községháza udvarán. Miután leosztották egymás közt a feladatokat, mindenki útra kelt, hogy elvégezze a rá bízott munkát. „Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek segíteni. A lakosok, a képviselőtestület, illetve szinte az összes szervezetünk képviseltette magát, úgy a sportosok, a nyugdíjasok, a csemadokosok és a klubosok. Az önkormányzat is mindig támogatja az egyes szervezeteket, ezért úgy gondolom, úgy a fair, ha ez a támogatás kölcsönös” - mondta a falu polgármestere, Bóna Zsuzsa. Tudatosan ültetik a fákat, odafigyelve arra, hogy esztétikus legyen, valamint, hogy a szükséges helyeken árnyékot biztosítsanak. A főutcán terveik közt szerepel a belső utcák szépítése, zöld területek, parkok kialakítása.

A Környezetvédelmi Minisztériumtól, pályázat útján elnyert támogatásnak köszönhetően Csallóköznádasd főutcájára bokrok és rózsák kerültek. „Immár harmadik éve voltunk sikeresek e pályázati kiíráson. Ezúttal fadarálót szerettünk volna beszerezni, amit meg is kaptunk. A fennmaradó pénzösszeget pedig növények vásárlására költöttük” - fűzte hozzá a polgármester.

Felújítás alatt áll a község óvodája, mely udvara új játszóelemekkel bővül. Az ott lévő régi játékokat azonban nem dobták el, hanem felújították és elhelyezték a falu játszóterén, így minden gyermek élvezheti ezeket. A polgármester hozzátette, a falu lakosaitól különféle festékeket kaptak, így szép színekben pompázhat a játszótér.

Az eredeti tervek alapján szemétszedésre is sor került volna, azonban ennek időpontját későbbre tűzték ki. „Az útkezelő társaság nem tudta biztosítani számunkra a hozzá tartozó füves terület lenyírását, így jelenleg térdig érő fű van az út mentén. Ebből kifolyólag nehezen tudtuk volna összegyűjteni az esetlegesen ott lévő szemetet. Ezért úgy döntöttem, miután rendbe teszik ezt a részt, szervezünk egy külön szemétszedő akciót. Ez főként a Dercsika felé vezető utat és környékét érinti, hiszen a falunkban kéthetente szedjük a szemetet és a lakosok is odafigyelnek a környezetükre” - fejtette ki Bóna Zsuzsa, majd hozzátette, büszke a csallóköznádasdi lakosokra, azok ugyanis mindig segítségre készek.

Miután a helyiek elvégezték a munkálatokat, ismét a községi hivatalnál gyülekeztek, ahol finom gulyás várta a dolgos embereket.

SzC