Sokkoló levelet küldött a szlovák Volkswagen jelenlegi és volt alkalmazottainak!

A Volkswagen levelet küldött a volt és jelenlegi alkalmazottainak, hogy tévedésből magasabb jutalmat fizettek ki számukra a múlt évi teljesítmény alapján, mint ami járt nekik. Eddig még oké is lenne, de a különbözetet vissza is kéri.

Sokkoló levelet küldött a szlovák Volkswagen jelenlegi és volt alkalmazottainak!
Fotó: TASR

Időközben persze a fluktuáció következtében bizonyos alkalmazottak távoztak a cégtől, a vállalat azonban tőlük is kéri a visszatérítést. A jelenlegi alkalmazottaktól pedig az idei évre vonatkozó, év végén megítélendő jutalomból vonnák le.

A dologra úgy derült fény, hogy a Nový Čas egy olvasója beküldött a szerkesztőségnek egy ilyen levelet, melyben a cég 118 eurót kér vissza tőle. Ő egyébként februárban hagyta ott a Volkswagent.

A Volkswagen elismerte a hibát, mármint nem azt, hogy tévedésből küldték el a levelet, hanem hogy egy szoftverhiba miatt az alkalmazottak magasabb jutalmat kaptak, mint ami megilleti őket. Azt is elismerték, hogy a volt alkalmazottaktól visszakérték a különbözetet, a jelenlegi munkavállalóiktól pedig a jövő évi jutalmakból vonják le, tehát arra egyfajta előlegként tekintenek.

Lucia Kovarovič Makayová, a vállalat szóvivője elárulta azt is, hogy a jutalmakat az áprilisi fizetéssel együtt fizetik ki májusban, ez az összeg átlagban 1630 eurót tett ki.

A lap megkérdezte Martin Reguli pénzügyi elemzőt, aki el sem tudja képzelni, mit tenne a Volkswagen, ha a volt alkalmazott nem fizeti vissza a pénzt. Belemenne-e egy perbe esetleg, mikor a kifizetés az ő hibájukból történt. Úgy véli, ez inkább a volt alkalmazott jószándékán múlik.

(Nový Čas)