SOKKOLÓ: Nem folytatja a Fortuna-ligában a Spartak Myjava, Radványi Miklós csapata

2016. december 21. - 16:08 | Sport

A Spartak Myjava labdarúgó-csapat 2017. január 1-től nem vesz részt a Fortuna-liga 2016/2017-es küzdelmeiben – írja a sportky.zoznam.sk.

SOKKOLÓ: Nem folytatja a Fortuna-ligában a Spartak Myjava, Radványi Miklós csapata
Radványi Miklós a Spartak Myjava kispadján (Fotó: Paraméter)

„Igen, így van. 2017. január 1-től kilépünk az I. ligából. Már értesítettük erről a játékosokat és csapat többi tagját is azzal a hírrel, hogy szabadon távozhatnak a csapattól és mindenben segítségükre leszünk ezzel kapcsolatban. Nem tartozunk pénzzel a játékosainknak. A decemberi bérüket január folyamán folyósítjuk a számukra“ – mondta Pavol Halabrín, a Spartak Myjava labdarúgóklub vezetője.

„Már egy ideje érlelődött bennünk a gondolat. Amikor beléptünk az I. ligába, nem voltunk teljesen biztosak abban, hogy idetartozunk. A szlovákiai és a profi labdarúgás nem halad igazán jó irányba, az állam sem támogatja kellőképpen pénzzel a labdarúgósportot, ahogy a labdarúgó szövetség és a média támogatása sem igazán erős. A nézők részéről sem igazán jobb a helyzet. Végül arra a döntésre jutottunk, hogy ezt nem akarjuk csinálni. Vissza szeretnénk térni oda, ahová tartozunk“ – tette hozzá mondanivalójához a klubvevezető.

A Spartak Myjavát a szezon kezdetétől a DAC valamikori csatára, később trénere, Radványi Miklós edzette.

Mit szól a történtekhez Radványi

“Mondanom, sem kell, engem is meghökkentett a klub elnökének, Pavol Halabrínnak a döntése. Bár a legutolsó, Slovannal lejátszott mérkőzés után, amelyen a játékosok egymásnak ugrottak, sejtettem valamit. A pályán lezajlott konfliktus miatt ugyanis épp olyan pénzbüntetéssel sújtott bennünket a szövetség, mint a Slovant. Holott a pozsonyiaktól két játékost, tőlünk csak egyet állított ki a bíró. Halabrín akkor azt mondta nekem, így nem érdemes a futballba fektetnie a pénzét” – közölte a Paraméterrel Radványi Miklós. Hozzátette, azért nem dől össze a világ, ilyen az edzők sorsa, egyszer fent egyszer lent.

“Az egyezség szerint egyébként kifizetnek minden játékost és megkapom én is a gázsimat. Egyetlen dolgot sajnálok, hogy tavaly kivásároltak engem a Frídek Místek csapatából, amellyel akkor már komoly eredményekre voltunk esélyesek. De hát akkor elfogadtam a Myjavaiak ajánlatát, így megy ez“ – vélekedett Radványi Miklós.

-B.E.-