Sokkolóval támadtak rá a furgon sofőrjére, több mint 8 ezer eurót fújtak meg tőle

2021. szeptember 14. - 09:37 | Régió

A rendőrség felderített egy rablási ügyet, amely Jablonica és Trstín (Senicai járás) között történt.

Sokkolóval támadtak rá a furgon sofőrjére, több mint 8 ezer eurót fújtak meg tőle
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Rendőrségi információk szerint a furgont vezető 24 éves észak-macedón sofőr műszaki meghibásodás miatt állította félre járművét az első osztályú úton. Ekkor már két férfi követte őt egy személyautóval, majd ők is megálltak a furgon előtt.

A kocsiból kiszállva egy 22 éves férfi sokkolóval elkábította a sofőrt, majd a kabinból elemeltek egy bőrtáskát és Senica felé elmenekültek. A sofőrtől több mint 8 ezer eurót loptak el.

A rendőrségnek sikerült azonosítania a 22 éves elkövetőt. A házkutatás során megtalálták nála az eszközöket, amelyek igazolták az áldozat vallomását. A fiatal férfi beismerte tettét, és elárulta 24 éves tettestársának a nevét is.

Az ügybe belekeveredett egy 29 éves észak-macedón férfi is, aki állítólag ismeri az áldozatot, és tudta, hogy merre fog menni a furgonnal. A támadást követően mindhárman találkoztak, és szétosztották a zsákmányt.

A rendőrség rablással, illetve rablásban való bűnrészességgel gyanúsította meg a három férfit, amiért 7-től 12 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti őket.


-para-

Címkék: támadás, sokkoló, furgon