Sólymos felháborítónak tartja, hogy csak most keresik az SaS-es miniszterek utódjait

2022. szeptember 5. - 18:16 | Belföld

Felháborító, hogy még csak most keresik az SaS-es miniszterek utódjait. Ezt Sólymos László, a parlamenten kívüli Szövetség párt Országos Tanácsának elnöke jelentette ki.

Sólymos felháborítónak tartja, hogy csak most keresik az SaS-es miniszterek utódjait
Sólymos László (TASR)

„Hiszen két hónapja tudják, hogy elmennek” – állapította meg. A jelenlegi kormány felelőtlenségének szerinte ismét az emberek és az ország issza meg a levét.

Rigó Konrád, a Szövetség Most-Híd platformjának elnöke úgy gondolja, hogy az ingatag lábakon álló belpolitika veszélyes játék, amikor a szlovák határ túloldalán háború zajlik. „Eduard Hegernek és Igor Matovičnak tudatosítania kellene a politikai instabilitás és a társadalmi feszültség következményeit” – közölte Rigó.

Az SaS bejelentette, hogy ellenzékbe vonul. A párt mindegyik minisztere beadta már a lemondását – Richard Sulík gazdasági miniszter, Mária Kolíková igazságügyi miniszter, Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter és Ivan Korčok külügyminiszter is.

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök az SaS minisztereinek lemondása miatt bejelentette, hogy kisebbségi kormány alakul. Először Zuzana Čaputová köztársasági elnököt tájékoztatja a kormányfő arról, kik lépnek a távozó miniszterek helyébe.

TASR