Sólymos László és Tomáš Drucker kilátásba helyezték az együttműködést

2020. október 1. - 16:37 | Belföld

Miután a héten találkozott egymással Sólymos László, a Most-Híd és Tomáš Drucker, a Dobrá voľba elnöke, a két parlamenten kívüli párt kilátásba helyezte a lehetséges együttműködést a szakmai témák terén.

Sólymos László és Tomáš Drucker kilátásba helyezték az együttműködést
Fotó: Facebook

„Találkoztam Tomáš Druckerrel, a Dobrá voľba elnökével, hogy beszéljünk a pártjaink közötti együttműködés lehetőségeiről a szakmai témák terén”

– erősítette meg a TASR hírügynökségnek Sólymos. Hozzátette: mindkét pártban vannak egészségügyi, oktatási, közlekedési szakértők. Úgy véli, a jelenlegi kormány híján van az ilyen szakembereknek.

„Ezért is döntöttünk úgy, hogy egyesítjük ezeket az erőket. Mindkét párt készen áll arra, hogy hozzálásson a metszéspontok kereséséhez ezeken a témákon belül, és megoldásokat is kínáljon. Valós szándékunk, hogy alternatívát kínáljunk a jelenlegi kormánnyal szemben”

– fűzte hozzá Sólymos.

Drucker a közösségi hálón tájékoztatott a tárgyalásról.

„Megkérdeztem tőle (Sólymostól – a TASR megj.), mi a helyzet az új magyar formációval. Ha ez nem jön össze nekik, meg kell fontolni az ésszerű együttműködést. A régióknak jó programot és képviseletet kell kínálnunk”

– közölte Drucker.

Hozzátette: Sólymossal egyetértettek abban, hogy főleg az egészségügyi dolgozókat kell támogatni.

„Szörnyülködve nézik azt a káoszt, ami az egészségügyi tárcát jellemzi. A végén pedig a páciens szenved”

– jegyezte meg Drucker.

Mindkét pártelnök kritizálta Igor Matovič (OĽANO) kormányát, mert szerintük kudarcot vallott a pandémia elleni küzdelemben. Sólymos kifogásolta azt is, hogy nem ismertek az egyes tárcák víziói, prioritásai sem.

„Ahelyett, hogy a kormánykoalíció a helyreállítási tervet készítené elő, az abortusszal és a kormányújsággal van elfoglalva”

– fűzte hozzá.

A koalíciós képviselők azt állítják, hogy a koalíció kellő figyelmet fordít a helyreállítási terv kidolgozására.

A Híd a legutóbbi választásokon a szavazatok 2,05 százalékát szerezte meg, és így a parlamenten kívül rekedt. A kudarc után az akkori pártelnök, Bugár Béla lemondott, az utódja Sólymos lett. Az újonnan alakult Dobrá voľba pártra a választók 3,06 százaléka szavazott.

TASR