Sólymos László környezetvédelmi miniszter benyújtja a lemondását!

2020. január 23. - 11:34 | Belföld

Sólymos László környezetvédelmi miniszter benyújtja a lemondását a szerda esti incidens miatt.

Sólymos László környezetvédelmi miniszter benyújtja a lemondását!
Fotó: Paraméter

A környezetvédelmi miniszter vállalja a felelősséget a tegnapi eseményekért. Mindenkitől elnézést kér, sajnálja a történteket, és természetesen megtérít minden kárt, amit okoztak.

„Nagyon nehéz időszakot élek, de elismerem, hogy tegnap emberileg kudarcot vallottam" - mondta a miniszter.

„A családi életemben nagyon nehéz időszakot élek át, és ebben a feszült helyzetben rosszul viselkedtem, magam számára is szokatlanul. Ember vagyok, és most kudarcot vallottam. Természetesen minden kárt megtérítek, amit okoztam, és a vendéglő tulajdonosaitól bocsánatot kérek. Bocsánatot kérek mindenkitől, akit a tegnapi viselkedésem jogosan bántott. Bocsánatot kérek a családomtól, a kollégáimtól a minisztériumban, a párttársaimtól és a nyilvánosságtól is – jelentette ki Sólymos. - A cselekedeteimért kész vagyok viselni a felelősséget. Sajnálom, hogy a négyéves kemény munkám egyetlen hibás lépéssel fejeződik be. Ma benyújtom a lemondásomat.” Az ügyet ezzel lezártnak tekinti, többet nem kíván rá visszatérni.

A sajtótájékoztatót követően az újságírók kérdéseire nem válaszolt.

A Híd párt állásfoglalásában közölte, tiszteletben tartja Sólymos döntését. „Sajnáljuk, ami történt. Tudjuk, hogy Sólymos László élete egyik legnehezebb időszakán megy keresztül. A politikus is ember” – áll a párt reakciójában.

A minisztert garázdaság miatt vette őrizetbe a rendőrség kora este egy pozsonyi vendéglőben, ahol társával, alkohol hatása alatt összeverekedtek a személyzettel, és betörtek egy ajtót.

Kapcsolódó cikkek:
Őrizetbe vette, majd kiengedte a rendőrség Sólymos László környezetvédelmi minisztert
Pellegrini felszólította Sólymost, hogy kérjen elnézést
„Tudjuk, hogy élete egyik legnehezebb időszakán megy keresztül” – a Híd tiszteletben tartja Sólymos döntését
Pellegrini a politikai kultúra gesztusaként értékeli Sólymos döntését
Az államfő elfogadja Sólymos lemondását


(parameter)