Sólymos László: A kultúra tesz emberré - Kún Kelemen Melinda csatlakozott a Hídhoz

2020. augusztus 19. - 14:42 | Belföld

A kultúra és a művészet mindannyiunk életének szerves része. A koronavírus okozta bezártság idején világszerte tudatosult az emberekben, hogy a kultúra és a művészettel való kapcsolat az, ami az emberi élet alapját képezi. Kiemelkedően fontos, hogy társadalmi szerepéhez méltó súlyt kapjon a közéletben. “A kultúra tesz emberré, és a kultúra tart meg embernek és magyarnak is. Aki ennek a munkának szenteli az életét, minden tiszteletet megérdemel. Számunkra nagyon fontos, hogy olyanokkal dolgozzunk együtt, akik ezt nem munkának, hanem küldetésnek tekintik. Nagyon örülünk Kún Kelemen Melinda érkezésének” - mondta Sólymos László.

Sólymos László: A kultúra tesz emberré - Kún Kelemen Melinda csatlakozott a Hídhoz
Fotó: Facebook

Kún Kelemen Melinda művészettörténész, a Kún Kelemen Fine Arts galéria alapítója, a kulturális minisztériumban 2018 szeptemberében létrejött nemzetiségi kulturális osztály első és egyben utolsó igazgatója.

Kún Kelemen augusztusi visszahívásával kezdetét vette a kisebbségi osztály leépítése. A két évig sikeresen működő részleget a minisztérium leépítette, s ezzel a kisebbségi kultúrák szerepét is leminősítette.

Kún Kelemen Melinda a Hídban kultúr- és esélyegyenlőségi politikával folglalkozik majd.

(PR-cikk)