Sólymos László a szlovákiai klímasztrájk mellé állt

2019. szeptember 18. - 14:19 | Belföld

A Híd környezetvédelmi minisztere Facebook-bejegyzésében támogatta a klímasztrájkot, melyre négy szlovákiai városban kerül sor pénteken.

Sólymos László a szlovákiai klímasztrájk mellé állt
Sólymos László (Fotó: Cséfalvay Á. András)

"Az éghajlatváltozásra nem kell várni, az éghajlatváltozás már zajlik. Nagyra értékelek minden olyan kezdeményezést, amelyek erre a tagadhatatlan tényre figyelmeztetnek." - szögezte le Sólymos László.

A Fridays for Future kezdeményezés által elindított sztrájk Pozsonyban, Kassán, Zsolnán és Besztercebányán valósul meg szeptember 20-án. A tiltakozó akció mellé állt 71 civil szervezet, köztük olyanok, mint a Greenpeace, a My sme les, továbbá az Amnesty International és az Állítsuk meg a korrupció! (Zastavme korupciu) szervezetek. Támogatja a kezdeményezést a pozsonyi Komenský és a Műszaki Egyetem, a Szlovák Tudományos Akadémia, a pozsonyi Képzőművészeti Egyetem, a kassai Állatorvosi Egyetem, valamint a lévai Ipari és Gépészeti Szakközépiskola.

Közvetett módon Zuzana Čaputová köztársasági elnök is kiállt mellettük, múlt héten ugyanis fogadta a Fridays for Future kezdeményezés, továbbá más, környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek képviselőit az elnöki palotában, és kijelentette, hogy a klímaváltozás elleni küzdelemnek az egész ország és az egész emberiség prioritásának kellene lennie.

(TASR)