Sólymos: “Új vízió kell, és meg kell mutatnunk az embereknek, hogy el tudjuk fogadni egymást”

2020. október 3. - 12:24 | Régió

Tisztújító közgyűlést tartott a Híd komáromi járási szervezete. A fő téma a párt új járási elnökének megválasztása volt. A küldöttek Tóth Pétert, Szilas polgármesterét bízták meg a pozíció betöltésével. 

Sólymos: “Új vízió kell, és meg kell mutatnunk az embereknek, hogy el tudjuk fogadni egymást”

Tóth Péter beszédében hangsúlyozta, hogy szükség van egy olyan politikai erőre, amely kormánypozícióból tudja támogatni a régiót. “Szilas tökéletes példája, hogy a vidékfejlesztés akkor működik, amikor a régiót fontosnak tartó politikai párt a kormány része. A Híd ilyen párt volt az előző kormányban. Azért fogunk dolgozni, hogy ez a következő kormányban újra így lehessen” - mondta. Kitért a békés együttélés fontosságára is. Fontosnak tartja, hogy a régió összes polgárának hasznára legyen egy helyi politikus. "Én magyar vagyok, szlovákiai magyar, de a mi legfontosabb felelősségünk, hogy ebben a régióban mindenkinek a hasznára legyünk, legyen az az ember magyar vagy szlovák. Együtt élünk itt” - hangsúlyozta Tóth.

Sólymos László, a Híd elnöke személyesen vett részt a konferencián, és felhívta a figyelmet arra, hogy gyors cselekedetekre van szükség ahhoz, hogy megszerezzük az emberek bizalmát. “Új vízió kell, és meg kell mutatnunk az embereknek, hogy el tudjuk fogadni egymást, hogy félre tudjuk tenni a sérelmeket és valóban az emberekért, mindannyiunkért dolgozni akarunk és tudunk” - hangsúlyozta beszédében Sólymos László.

A párt az elmúlt időszakban minden járási szervezetében megtartotta tisztújító konferenciáit. A magyar pártok képviselői közt jelenleg is zajlik az egyeztetés egy közös párt kialakításában és a pártok több témában is koordinálják lépéseiket.

(PR-cikk)