A Somorja és Dunaszerdahely felé közlekedő buszok is késhetnek a Pozsonyban történtek miatt (FOTÓK)

2021. július 20. - 12:15 | Régió

Megbénult a tömegközlekedés, nem járnak a buszok és a trolibuszok a főváros központjában, mivel légibombát találtak a pozsonyi Chalupkova utcában.

A Somorja és Dunaszerdahely felé közlekedő buszok is késhetnek a Pozsonyban történtek miatt (FOTÓK)
Fotók: TASR (További képekért kattints a fotóra!)

A villamosok továbbra is menetrend szerint közlekednek – tájékoztatta TASR hírügynökséget Martin Chlebovec, a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) szóvivője.

A Slovak Lines autóbusz-közlekedési vállalat tájékoztatása szerint lezárták a Bottova utcai buszpályaudvart és a szomszédos utcákat. „Előreláthatólag három órán belül megnyitjuk a buszpályaudvart" - közölte a vállalat a közösségi hálón. A pályaudvar megnyitásáig nem indulnak onnan a távolsági buszok.

A vállalat tájékoztatása szerint azok a buszok, amelyek az állomás lezárása előtt éppen úton voltak, továbbra is közlekednek. A szenci és a bazini (Pezinok) járat azonban a Prievozská úti megállóban áll meg, a somorjai járat a Pažítkova utcai megállóban, az erdőháti (Záhorie) járatok pedig a Račianské mýto-n. „A távolsági és nemzetközi járatok a Bajkál (Bajkalská) utcai megállóból közlekednek" - közölte a Slovak Lines.

Pozsony központjában is komoly forgalmi dugók alakultak ki. Az RTVS Zöld Hullám című műsora a Mlynské nivy, a Košická, a Landererova és a Karadžičova utca lezárásáról tájékoztatott.

Kedden reggel tűzszerészeti vizsgálatot végeztek a Chalupkova utcában, egy építkezési területen. A lakosokat arra kérték, kerüljék el a területet, a szomszédos utcákat, és aki a helyszínen tartózkodik, kövesse a rendőrség utasításait.


(TASR)