Somorjai cégtelepről és egy légi építkezésről fújt meg ezt-azt a 36 éves fazon

2020. február 10. - 12:28 | Régió

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a rendőrség elfogott egy férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Somorján és Légen elkövetett bűncselekményekkel.

Somorjai cégtelepről és egy légi építkezésről fújt meg ezt-azt a 36 éves fazon
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

A 36 éves légi férfit pillanatnyilag két bűnténnyel gyanúsítják, melyeket tavaly követtek el, és melyek során összesen 2100 eurós kár érte a sértetteket.

Az első eset még áprilisban történt Légen, ahol egy családi ház építkezéséről fújtak meg különböző szerszámokat valamint fürdőszobai berendezést, összesen 700 euró értékben.

Novemberben történt a másik eset: Somorján egy cégtelepről eltűnt 380 liter gázolaj, továbbá használt akkumulátorok, egy elektromos roller, egy notebook, egy GPS-navigátor és egy DVD-lejátszó.

A rendőrség bűnügyi technikusának sikerült olyan nyomot rögzítenie a bűntények helyszínén, melyből DNS-mintát vehettek, és amelyet aztán összevetettek a rendőrség adatbázisával. Így derült ki, hogy a feltételezett elkövető ez a bizonyos 36 éves fickó lehet. Mivel az ő DNS-mintája már szerepelt benne, ugyanis hatszoros visszaesőről van szó.

Ezt követően letartóztatták, és mivel kiderült, hogy a férfinak semmilyen jövedelme nincsen, és a lopásokkal tartotta fenn magát, vizsgálati fogságba is helyezték, hogy ne követhessen el újabbakat, míg meg nem születik az ítélet. Lopásért 3 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik - tájékoztatott a rendőrség a Facebookon.

(parameter)