A somorjaiak Trencsénben győzelemmel hangoltak a tavaszi idény rajtjára

2021. február 6. - 18:27 | Sport

Egy héttel a tavaszi idény rajtja előtt szombaton Trencsénben, a Fortuna Ligás hazai AS csapata elleni összecsapáson zajlott a somorjaiak fazonigazító főpróbája, melyen a Michal Kuruc vezetőedző által irányított csallóköziek 3:1 arányban fektették két vállra a felsőbb osztályban játszó ellenfelüket.

A somorjaiak Trencsénben győzelemmel hangoltak a tavaszi idény rajtjára
Fotó: Őry Tibor

A II. labdarúgóligában a tabella 11. lépcsőfokán telelő kék-fehérek az első félidőben Leginus találatával szereztek vezetést. Fordulás után a vendéglátók büntetőből egyenlítettek, a folytatásban Baez (felvételünkön) duplájával biztosították be győzelmüket a somorjaiak.

AS Trenčín–FC STK 1914 Somorja 1:3 (0:1), g.: Ikoba (47 – 11-esből), ill. Leginus (24.), Baez (55., 76.).

A komáromiak ugyancsak szombatra tervezett felkészülési párharca, melyen a ZTE II csapatával mérték volna össze a tudásukat, elmaradt. A KFC szakvezetése ugyanis a játékoskeretben felbukkant koronavírus-fertőzés miatt lemondta a találkozót.

Egyébként jövő hét végén, a 16. fordulóban mindkét dél-szlovákiai alakulat hazai környezetben rajtol el. A komáromiak a Radványi Miklós által irányított Podbrezovát, a somorjaiak pedig az MŠK Žilina B csapatát fogadják.

(ái)

Címkék: STK Somorja