Somorján edzett a Galatasaray – rendőröket hívtak a szurkolókra!

2017. július 3. - 19:35 | Régió

A népszerű török élvonalbeli együttes a somorjai X-Bionic Sphere stadionjában folytatta a felkészülését.

Somorján edzett a Galatasaray – rendőröket hívtak a szurkolókra!
Illusztráció

Ez alkalomból kérték fel először egy barátságos felkészülési mérkőzésre a helyi STK-t a csapat azonban elállt a mérkőzéstől. A Šamorinčan portálnak nyilatkozva azt mondták, a felkészülésük még csak a napokban kezdődött, és nem akarják kockáztatni, hogy esetleg a játékosok megsérüljenek.

Miután tehát a helyi focisták nem álltak ki, így másik ellenfél után néztek a törökök, és a győri Gyirmót FC elfogadta a felkérésüket. A mérkőzést vasárnap játszották le, a törökök a 90. percben, tizenegyesből szerzett góllal nyertek.

Galatasaray–Gyirmót FC Győr 1–0 (0–0)

G.: Donk (90., 11-esből).

(Forrás: Kisalföld)

Galatasaray: Muslera – Linnes, Maicon, Günter, Carole – Cigerci, Selcuk Inan, Sinan Gümüs – Öztekin, Derdyok, Garry Rodrigues. Cserék: Iscan (kapus), Serdar, Semih Kaya, Donk, Bassan, Recep Gül, Cavanda, Kabak, Camdal, Karnucu, Akgün. Vezetőedző: Igor Tudor.

Gyirmót: Sebők – Nagy P., Lengyel, Szőcs, Présinger – Szegi (Czár, 46.), Kiss M., Varga P. (Lázár, 81.),
Németh Zs. – Stieber (Kőris, 76.), Máté (Szalánszki, 46.). Vezetőedző: Molnár László.

A foci mellett volt egy másik meccs is, ami a szurkolók és a rendőrök közt játszódott le. Portálunk úgy értesült, hogy néhányan szerettek volna bejutni a mérkőzésre, mire kihívták rájuk a rendőröket, ugyanis a meccs zárt kapus volt. A helyi rendőrök mellett információink szerint Pozsonyból is kivezényeltek gyorsreagálású egységeket.

Érdeklődésünkre Martina Kredatusová kerületi rendőrségi szóvivő is megerősítette a történteket, hozzáfűzve, a rendőröknek sikerült meggyőzniük a szurkolókat, hogy távozzanak, ennek köszönhetően nem alakult ki semmilyen komolyabb incidens.

(SzT, -nok)