Somorján menesztették, védenceinek már most hiányzik Johancsik Patrik

2020. április 24. - 11:00 | Sport

A koronavírus-járvány miatt javában szünetelnek a focibajnokságok. Kényszerpihenő idején is előfordul, hogy edzőt menesztenek. Így volt ez a minap Somorján is, ahol az FC STK 1914 klubvezetése szerződést bontott az V. ligás B csapat, valamint az U15-ös korosztály edzőjével, Johancsik Patrikkal (felvételünkön a játékot figyeli).

Somorján menesztették, védenceinek már most hiányzik Johancsik Patrik
Őry Tibor felvétele 

„Szerdán reggel közölték velem, hogy a továbbiakban már nem tartanak igényt a munkámra. Bevallom, nem számítottam erre. A klubvezetők a döntést azzal indokolták, hogy a jövőben más utakon szeretnének járni. Egyébként az STK-nál kezdődött edzői pályafutásom. Öt évet töltöttem a klubnál. Ami az elvégzett munkát illeti, nincs miért szégyenkeznem. Nincs bennem tüske, a menesztések is benne vannak a fociban. Köszönöm a lehetőséget, a jövőben minden jót kívánok az STK-nak”

– ecsetelte érzéseit az egykori gólvágó, aki aktív pályafutása során a DAC mezét is viselte. Tegyük hozzá, az STK fakót a dunaszerdahelyi területi bajnokságban a 2018/2019-es bajnoki évfolyamban bajnoki címhez, a kerületi bajnokságba vezette, esetenként pedig még játékosként is szerepet vállalt a sikerekben.

A pályája elején tartó tréner számára nagy elégtételt jelent, hogy amikor híre ment elmozdításának, a közösségi portálokon sokan, köztük pályájuk elején tartó tanítványai, szülők, játékosok, szurkolók mondtak köszönetet munkájáért. Szakértelme mellett pozitív jellemvonásait, emberi tartását is dicsérték.

„Aki szívvel-lélekkel csinálja, annak megtérül a befektetett munka. Jó érzés olvasni a pozitív visszajelzéseket, melyek optimizmussal töltenek el. Remélem, nem maradok sokáig klub, csapat, edzői feladatok nélkül” – bizakodott a folytatást illetően a tréner.

ái