Sorban verte át az embereket az interneten a csaló fickó, akár 10 évre is bevarrhatják

2021. január 5. - 12:51 | Régió

A rendőrség csalással gyanúsított meg egy 34 éves pozsonyi férfit, aki az interneten keresztül több személyt is átvert.

Sorban verte át az embereket az interneten a csaló fickó, akár 10 évre is bevarrhatják
Illusztráció (Fotó: Rendőrség - Facebook)

Jana Ligdayová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a fickó 2019 júniusában telefonon kapcsolatba lépett egy rimaszombati férfivel, aki az interneten közzétett egy felhívást Fiat típusú autómotor vásárlására.

A megegyezés úgy szólt, hogy a 265 eurós összeg átutalását követően átadják az árut. Csakhogy a vásárló sem az árut nem kapta meg, sem a pénzét nem látta viszont.

Egy hónappal később a csaló egy 46 éves férfivel lépett kapcsolatba a svidníki járásbeli Valkovce községből, aki biztonsági övet és légzsákot akart vásárolni Suzuki típusú autójába. Ebben az esetben is megegyeztek, hogy a 150 eurós összeg átutalását követően megkapja az árut, csakhogy ez a történet is úgy végződött, mint az előző.

A gyanúsított, aki szabadlábon védekezhet, hasonló módon vert át egy 59 éves férfit a késmárki járásbeli Slovenská Ves községből, egy 29 éves férfit a vágújhelyi járásbeli Očkov községből, valamint egy 44 éves myjavai nőt. Amennyiben az elkövető bűnössége beigazolódik, 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

A rendőrség figyelmezteti az embereket, hogy rendkívül legyenek óvatosak interneten történő vásárláskor.


TASR/para

Címkék: csalás, rendőrség