A soron kívül beoltott Cibulková megbánásból önkéntesnek áll az egyik kórházban

2021. január 12. - 14:51 | Belföld

A volt teniszező, Dominika Cibulková elfogadta az egészségügyi minisztérium felkérését, és elmegy az egyik szlovákiai kórházba segédkezni – ezt maga az egykori sportoló jelentette be a közösségi oldalán, és egyben elnézést kért azért, amiért férjével együtt soron kívül megkapta a koronavírus elleni vakcinát.

A soron kívül beoltott Cibulková megbánásból önkéntesnek áll az egyik kórházban
Fotó: TASR

„Hibát követtem el, amikor azt hittem, hogy csak kitöltjük a megüresedett helyet és beadatjuk a fel nem használt vakcinát. Egy olyan helyzet alakult ki, amit már nem lehet visszafordítani, de mint ahogy azt elejétől fogva jeleztem, felajánlom segítségemet. Elfogadom az egészségügyi minisztérium felkérését, hogy önkéntesként az első hullámban segédkezzek” – jelentette be Cibulková, aki a döntésével kapcsolatban már értesítette a minisztériumot.

Dominika Cibulková és férje a pozsonyi Kramáre kórházban kapta meg a koronavírus elleni vakcinát azt követően, hogy az oltóközpont egy munkatársa jogtalanul beírta őket a jegyzékben egy megüresedett helyre.

Miután az esetnek híre ment, az egykori teniszező elmondta, hogy ha sejtette volna, hogy súlyos vétséget követ el, akkor nem élt volna az oltás lehetőségével. Állítása szerint csak egy hozzátartozóját kísérte el a kórházba, és csak érdeklődött afelől, hogy körülbelül mikor kerülnek sorra az oltásban.


TASR/para