Soron kívül jutott vakcinához olvasónk Pozsonyban – mutatjuk, hogyan kapott ma oltást

2021. április 2. - 19:48 | Belföld

Az interneten terjed egy útmutató, miként lehet „meggyorsítani” azt, hogy valaki soron kívül hozzáférjen a vakcinához. Egyik olvasónk kipróbálta, és működött a dolog.

Soron kívül jutott vakcinához olvasónk Pozsonyban – mutatjuk, hogyan kapott ma oltást
Facebook (bratislavskykraj)

A trükkösködést leíró anonim szerző szerint csak annyit kell tenni a vakcinát igénylő ravaszkodónak, hogy a központi nyilvántartásba bejelentkezve azt tünteti fel, hogy ő maga a társadalom számára kiemelten fontos munkát végző, fokozott fertőzésveszélynek kitett foglalkoztatási csoport tagja. Ide tartoznak például az egészségügyben dolgozók és a szociális munkások. Az említett útmutató szerint senki nem ellenőrzi, hogy az oltásra bejelentkező személynek mi a foglalkozása, és a „tűzvonalban” dolgozókat előnyben részesítik az oltóközpontokban.

„A módszer valóban működik” – írta egyik olvasónk, aki a Paramétertől névtelenséget kért.

A férfi tegnap este próbaképpen bejelentkezett AstraZeneca oltásra, bár még csak 47 éves, és nem végez olyan munkát, ami feljogosítaná arra, hogy már most beoltsák.

„A regisztráció után egy perccel már kaptam is időpontot, ma reggel fél kilencre, a pozsonyi oltóközpontba” – mondta el tapasztalatait a Paraméternek.

Időközben Pozsony Megye Önkormányzata a Facebookon jelezte is, hogy találkozott ilyen esetekkel, de az önkormányzati illetékesek szerint ez a csel nem működik.

„Ez egyszerűen nem igaz. Működött, legalábbis az én esetemben.

A személyazonosságin kívül semmilyen igazolást nem kértek tőlem. És ahogy elnéztem, ma reggel tele volt fiatalokkal az oltóközpont, negyven felettieket is csak elvétve láttam” – számolt be olvasónk.

Juraj Droba pozsonyi megyefőnök azt is megjegyezte az esettel összefüggésben, hogy aki ilyet tesz, azt az egész országban fekete listára tehetik és sehol sem kap oltóanyagot, illetve a rendőrséget is értesítik az ilyen esetekről.

(DenníkN/para)