A soron következő hétvégén is oltanak időpont nélkül Dunaszerdahelyen

2021. július 22. - 12:16 | Régió

Szombaton a Nagyszombat megye által működtetett öt oltóközpont mindegyikében várják az érdeklődőket, akár időpont nélkül is.

A soron következő hétvégén is oltanak időpont nélkül Dunaszerdahelyen
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az elmúlt hétvégén a megye oltóközpontjaiban 1400 érdeklődőt oltottak be időpont nélkül, összesen 6900 személyt.

A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában működő oltóközpontban szombaton 7 és 15 óra között oltják majd a 12 évnél idősebbeket a Pfizer/BioNTech vakcinájával.

Nagyszombatban, a városi sportcsarnokban 7 és 17 óra között Pfizer/BioNTech vakcinájával oltják majd a 16 éven felülieket, a 18 éven felüliek pedig a Modernát is megkaphatják.

Vasárnap ugyancsak Nagyszombatban a Johnson&Johnson egyadagos vakcinájával oltják majd a 18 éven felülieket 8 és 18 óra között a Daxnerova utcán található egészségügyi szakközépiskolában.

Azok is megkaphatják időpont nélkül az oltást, akik a második adagra várnak, amennyiben a Pfizer/BioNTech vagy a Moderna vakcinája esetében már eltelt négy hét az első beadása óta. Ebben az esetben fel kell mutatni az első oltásról kiállított igazolást.

Az oltóközpontba személyi igazolványt és az egészségbiztosítási kártyát kell magunkkal vinnünk. Kiskorú esetében pedig a törvényes képviselőnek is jelen kell lennie.


(TASR)