Soros-terv? A fideszesek többsége sem hisz a létezésében

A Policy Agenda kutatásából kiderül, hogy a magyarországi választók 59 százaléka nem hisz abban a kormányzati propaganda által sulykolt állításban, amely szerint a hazai civilek „betelepítést szervező irodák” létrehozásával segítenék a Soros-terv megvalósítását. 

Soros-terv? A fideszesek többsége sem hisz a létezésében
Fotó: AP

A Zoom megbízásából készült felmérés során azt a kérdést tették fel, hogy „Ön egyetért-e azzal az állítással, hogy vannak civil szervezetek Magyarországon, amelyek bevándorlási irodákat kívánnak létesíteni a Soros-terv elősegítésére?”. És csak valamivel több, mint minden negyedik magyar értett egyet (27%) a kérdésben foglaltakkal, míg 14 százalék nem tudott válaszolni.

Kiderült, a Fidesz-szavazók 52 százaléka sem ért egyet azzal, hogy vannak civil szervezetek Magyarországon, amelyek bevándorlási irodákat kívánnak létesíteni a Soros-terv elősegítésére. De még így is körükben voltak a legtöbben (39 százalék), akik elhiszik, hogy létezik ilyen együttműködés a hazai civilek és Soros György között.

A legnagyobb arányban (78 százalék) a baloldali-libeárlis szavazók utasították el a kérdésben foglaltakat, de még köztük is 16 százaléknyian vannak azok, akik elhiszik, hogy a hazai civilek bevándorlási irodák létrehozásával támogatnák a Soros-tervet. A Jobbik szavazói között ez az aránypár 66-24, míg a bizonytalanoknál 59-22 volt.

hvg.hu

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.