Sorra buknak le a szlovákiai embercsempészek, most 29 migránssal kaptak el kettőt Magyarországon

2022. május 18. - 15:10 | Külföld

Szlovákiai embercsempészeket és illegális migránsokat tartóztattak fel a rendőrök a magyarországi Mocsa térségében - írja a police.hu.

Sorra buknak le a szlovákiai embercsempészek, most 29 migránssal kaptak el kettőt Magyarországon
Fotó: police.hu

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján az M1-es autópálya 83-as kilométerszelvényében állítottak meg egy szlovák jelzésű tehergépkocsit május 18-án 6 óra 54 perckor. A járműben a két szlovákiai embercsempészen kívül 29 illegális migráns utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

A járőrök az embercsempészeket elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészekkel szemben a nyomozók büntetőeljárást indítanak.

Nem ez volt az első eset, hogy szlovákiai embercsempészeket fogtak el Magyarországon az elmúlt időben: februárban három szlovák állampolgárságú fiatalt kaptak el 18 afgán migránssal.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


(police.hu)