A Space Jam folytatása átvette a vezetést a Fekete özvegytől

2021. július 19. - 07:55 | Kultúra

A Space Jam: Új kezdet című családi film vette át az észak-amerikai kasszasikerlista vezetését a hétvégén a Fekete Özvegy című szuperhősfilmtől.

A Space Jam folytatása átvette a vezetést a Fekete özvegytől
-illusztráció- (Fotó: YouTube - Screenshot)

A Warner Bros. stúdió becslése szerint a LeBron James és Tapsi Hapsi főszereplésével készült, félig élőszereplős, félig rajzfilmes produkcióra vasárnapig 31,7 millió dollárért váltottak jegyet az amerikai és kanadai nézők.

A második hete játszott Fekete Özvegyre pedig péntektől vasárnapig 26,3 millió dollárért fogytak a jegyek.

A Space Jam: Új kezdet produkálta az eddigi legjobb premierhétvégi bevételt a pandémia-érában a Warner Bros. filmjei közül. A stúdió idén az összes filmjét egyidejűleg kezdte forgalmazni a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatásán.

Jeff Goldstein, a Warner amerikai forgalmazási vezetője annak tulajdonította a Space Jam sikerét, hogy a családok már nagyon ki voltak éhezve egy olyan filmre, amire mindannyian együtt tudtak beülni a moziba. Ráadásul ez egy "szórakoztató családi film" - tette hozzá.

A Fekete Özvegy közben már 264 millió dolláros globális bevételnél jár.

A hétvégén debütált a mozikban a Végtelen útvesztő 2. című pszichothriller is, amire a Sony stúdió becslése szerint 8,8 millió dollárért vettek jegyet a nézők. A folytatás a stúdió várakozásainak megfelelően nagyobb bevétellel kezdett, mint a 2019-ben bemutatott eredeti film.

A negyedik helyre 7,6 millió dollárral a Halálos iramban 9 futott be, aminek bemutatása óta globálisan már 591,2 millió dollárra hízott a jegybevétele.

Az első öt legnézettebb film közé a hétvégén még a Universal Bébi úr: családi ügy című animációja fért be 4,7 millió dollárral.

A Hang nélkül 2. című produkció, John Krasinski sci-fije hétvégi 2,3 millió dolláros bevételével pedig közben már 155 millió dollárra növelte észak-amerikai jegyeladásait.

(MTI)

Címkék: kasszasiker