A spanyol sajtó szerint Nadal egy földönkívüli

2022. június 6. - 11:56 | Sport

A spanyol sajtó szerint a 14. Roland Garros-sikerét vasárnap begyűjtő, és így már 22. Grand Slam-tornagyőzelemnél járó teniszsztár, Rafael Nadal egy Isten, egy földönkívüli.

A spanyol sajtó szerint Nadal egy földönkívüli
Fotó: TASR/AP

El País:

"Nadal, Isten a földön. Mióta Nadal játszik, azóta a Roland Garros gyakorlatilag az ő tulajdona. Az indulása óta a 18 lehetséges trófeából 14-et begyűjtött, és most ezzel a sikerrel még egyszer megmutatta brutális fölényét salakon, a kedvenc borításán. Ez olyan elképesztő fölény, hogy a sporttörténelemben aligha lehet összehasonlítani."

Sport:

"Nadal egy földönkívüli. Az elmúlt két évtizedben elért eredményei nem hagynak kétséget: ő a salak királya. Példátlan módon érvényesíti dominanciáját ezen a talajon. Egy olyan fokú tökéletességet ért el, ami miatt szinte legyőzhetetlen. Az eredményei olyanok, mintha egy másik bolygóról érkezett volna."

Mundo Deportivo:

"Nadal minden idők legjobbja. A győzelmek számát illetően nehéz más összehasonlítási alapot találni. Teniszben az a legjobb, aki a legtöbb Grand Slam-tornát nyeri. Az ő neve mellett 22 siker áll, ami kettővel több, mint az őt követő Djokovic vagy Federer. Ezért Nadal a legjobb a történelemben. A 22 varázslatos szám, de a leglenyűgözőbb a Roland Garroson elért 14 diadala."


(MTI)