Spanyolországban fogták el Piťo és Kočner bizalmasát

2021. augusztus 31. - 09:50 | Belföld

A Joj TV nyomozáshoz közel álló forrása szerint a spanyol rendőri szervek elfogták Tomáš Rajeckýt, aki a Piťo-bandához, de Marian Kočnerhez is közel áll.

Spanyolországban fogták el Piťo és Kočner bizalmasát
Tomáš Rajecký

Rajeckýt a bűnüldöző szervek nemzetközi együttműködéséről szóló egyezmény alapján fogják kiadni Szlovákiának, ez az eljárás néhány napig, vagy legfeljebb néhány hétig tarthat.

Az 52 éves, pozsonyi illetőségű Tomáš Rajeckýt különösen súlyos korrupció bűncselekményével, pontosabban vesztegetés elfogadásával gyanúsítják a hatóságok, márciusban adtak ki ellene körözést. A Rajecký elleni nyomozás összefügg a vizsgálati fogságban ülő Zoroslav Kollárral, és az egykor Vezekényen illegálisan működtetett dohánygyárral.

A pozsonyi alvilágban ismert figurának számító Rajecký korábban többször is szerepelt már a sajtóban. Egyrészt ő is rajta volt azon a 2016-ban nyilvánosságra hozott fotón, amely lerántotta a leplet arról a szomorú tényről, hogy a szlovák parlament jelenlegi elnöke korábban a jelenleg börtönben ülő maffiafőnökkel, Juraj Ondrejčákkal és bandájával nyaralt Kubában.

Másrészt Rajecký neve Marián Kočner büntetőügyeivel kapcsolatban is felmerült. Bár elvileg sok köze nem volt Kočner viselt dolgaihoz, de baráti viszonyt ápoltak.

A Kuciak-gyilkosság nyomozati iratai között szerepel a két férfi egyik üzenetváltása is. Kočnert nem sokkal letartóztatása előtt Rajecký üzenetben figyelmeztette arra, hogy ideje volna lelépnie, majd Kočner erre úgy reagált, hogy nemzetközi vizeken nem eshet baja, és a hajója már készen áll. Amikor Rajeckýt az üzenetekről faggatták, azt mondta, hogy Kočner mindent elviccelt, és biztosan nem gondolta komolyan azt, hogy a szökését tervezi.

(parameter/Joj TV)