Spanyolországban nyilvántartásba vehetik azokat, akik elutasítják a koronavírus elleni oltást

2020. december 29. - 14:25 | Külföld

Nyilvántartást kíván készíteni a spanyol kormány minden olyan állampolgárról, aki elutasítja a koronavírus elleni védőoltást - közölte a LaSexta spanyol kereskedelmi televíziónak adott interjúban Salvador Illa egészségügy-miniszter.

Spanyolországban nyilvántartásba vehetik azokat, akik elutasítják a koronavírus elleni oltást
Illusztráció (Fotó: MTI)

Minden állampolgárt értesítenek az oltási kampány menetrendjéről, és mindenkit tájékoztatnak a számára tervezett oltás időpontjáról - jelentette ki a miniszter a hétfő késő este készült interjúban.

A nyilvántartás nem lesz nyilvános, biztosítják a személyi adatok védelmét, de az adatokat szükség esetén átadják az európai partnerek illetékes hatóságainak. Spanyolországban az EU többi tagországához hasonlóan vasárnap kezdődött az oltási kampány. Elsőként egy 96 éves nőt, Araceli Hidalgót oltották be Guadalajarában.

A madridi kormány két hét alatt további 4,7 millió adag vakcina érkezésére számít, így a 47 millió spanyol lakosból 2,5 milliót tudnak belőle beoltani. Nyárig a spanyol lakosság felét be kívánják oltani.

Spanyolországban kedd délig 1 879 413 igazolt fertőzöttet, 50 122 halálesetet és 150 376 gyógyultat jelentettek a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.


MTI