A Spartak Trnava nem ért egyet a Slovan elleni mérkőzés kontumálásával, a pozsonyiak bármilyen ítéletet elfogadtak volna

2021. október 21. - 12:24 | Sport

A Ligás Klubok Uniójának (ÚLK) az elnöksége szerdán a Slovan javára kontumálta a szurkolói rendbontásba fulladt Spartak elleni rangadót. Mindkét fél reagált az ítéletre.

A Spartak Trnava nem ért egyet a Slovan elleni mérkőzés kontumálásával, a pozsonyiak bármilyen ítéletet elfogadtak volna
Fotó: TASR

Az ÚLK elnöksége a delegált személyek, játékvezetők, a két klub, illetve a rendőrség által bemutatott jelentések kiértékelése után hozta meg a döntését, amely szerint a mérkőzést 0:3-as arányban a vendégcsapat javára kontumálta.

„Tiszteletben tartom az ÚLK elnökségének a döntését, amit a rendkívüli ülésen fogadtak el. Viszont nyomatékosítani szeretném, hogy bármilyen ítéletet is hozott volna az elnökség, azt tiszteletben tartottuk volna”

– nyilatkozta ifj. Ivan Kmotrík, a Slovan Bratislava vezérigazgatója.

A Spartak Trnava viszont nem ért egyet a mérkőzés kontumálásával.

„Annak tükrében, hogy folyamatban van a nyomozás, illetve újabb és újabb tények kerülnek napvilágra, feleslegesen elhamarkodottnak tartjuk a döntést. Annak ellenére, hogy nem azonosulunk azzal, hogy csak a mi csapatunk legyen megbüntetve, a három pont elvesztése a legkisebb kár, amit vasárnap elszenvedtünk. A hiányzó pontokat az elkövetkező mérkőzéseken sportszerűen a pályán igyekszünk majd megszerezni. A vizsgálat lezárása után nyilatkozunk részletesebben a történtekkel kapcsolatban”

– áll a Spartak Trnava közleményében.


(šport.sk)