Spekulációk Bugár körül: nem eszik olyan forrón a kását a Hídban (VIDEÓ)

2019. május 31. - 13:22 | Belföld

Találgatáson alapulhatott az a hír, amivel az állami hírügynökség csütörtökön rukkolt elő. A TASR információi szerint ugyanis a Híd szombati elnökségi ülésén felvetik Bugár Béla pártelnök funkcióból való távozását is, és hogy ennek indítványozója Nagy József, leköszönő európai parlamenti képviselő lehet. A kormánypárt cáfolja ezeket az értesüléseket.

Spekulációk Bugár körül: nem eszik olyan forrón a kását a Hídban (VIDEÓ)
Fotó: Cséfalvay A. András

Nagy még ugyanabban a hírügynökségi hírben azt állította, hogy nem készül ilyesmire. „Erről semmit sem tudok. Nem tudom, ki mivel áll elő. Én semmi ilyennel nem készülök” – közölte Nagy ezekre az információkra reagálva. Nagy József hétfőn is azt mondta, hogy Bugár Béla pártelnököt nem akarja leváltani.

„Az elmúlt napokban több spekuláció és teljesen alaptalan információ is szárnyra kapott a Híd szombaton esedékes elnökségi ülése kapcsán.”- áll a kormánypárt péntek koradélutáni Facebook-bejegyzésében. Eszerint az ülés programjában az európai választás és az MKP-val való esetleges együttmáködés megvitatása is szerepelnek. Az ülésen született döntésekről sajtóközleményt bocsátanak ki.

Hasonló hangnemben nyilatkozott a portálunknak Érsek Árpád is. A közlekedésügyi miniszter szerint a szombati elnökségi tanácskozáson azt veszik át, mit kell jobban csinálni és biztos nem lesz téma, kinek kell távoznia a pártból.

Higgadt fejjel kell döntéseket hozni, "nem eszik olyan forrón a kását!"- hangzik Érsek értékelése.

(sp)

Címkék: híd, Érsek Árpád