Spišiak nem nyilatkozik a szerdahelyi maffiáról, de szorít a zsaruknak

2016. augusztus 3. - 16:22 | Régió

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) egységei előbb május közepén, majd augusztus 2-án csaptak le a dunaszerdahelyi szervezett bűnözői csoportok tagjaira, és a hozzájuk közel álló személyekre.

Spišiak nem nyilatkozik a szerdahelyi maffiáról, de szorít a zsaruknak
Jaroslav Spišiak (Fotó: TASR - illusztráció)

Augusztus 2-án hét személyt vettek őrizetbe, és nem hivatalos értesülések szerint a letartóztatott személyek között van az exrendőr Boris D. is, aki 2005-ig az azóta már átszervezett Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal magas beosztású munkatársa volt.

Mivel Boris D.-t az akkori országos rendőrfőkapitány-helyettes, Jaroslav Spišiak bocsátotta el a rendőrség kötelékéből, ráadásul Dunaszerdahelyen a keddi rendőrségi akció után az a szóbeszéd járta, hogy őt is "elvitték" a rendőrök, megkérdeztük az eseményekkel kapcsolatban magát Spišiakot is.

Az 1999-es dunaszerdahelyi tízes mészárlás idején a járási rendőrfőnök posztját betöltő, később országos rendőrfőkapitány-helyettessé előléptetett, majd a Radičová-kormány idején országos rendőrfőnökként dolgozó Jaroslav Spišiak szűkszavúan nyilatkozott.

"Az üggyel kapcsolatban konkrétumokról nem nyilatkozom, mivel semmilyen módon nem kívánom befolyásolni a folyamatban lévő vizsgálatot. Annyit elmondhatok, hogy engem nem kerestek meg a hatóságok, és szorítok a rendőröknek, hogy sikerrel befejezzék azt a munkát, amit korábban a dunaszerdahelyi alvilági körök felszámolása érdekében rendőrként elkezdtem"

- reagált Jaroslav Spišiak a Paraméter megkeresésére.

(parameter)

Kapcsolódó cikkek:

Öngyilkosságot követett el a börtönben a Sátor Lajos meggyilkolásával vádolt K. Szilveszter

Csonti előkelő helyen szerepel a legkeresettebb európai bűnözők listáján

Sátor rettegett K. Krisztiántól. Azért végezhettek vele, hogy hallgasson

"Meghaltok k*rvák!" - Écsi Béla tündöklése és bukása

Csonti szökésben van, a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene

Csonti és K. Krisztián is részt vett Écsi Béla meggyilkolásában, akit Tallós és Nádszeg közt ástak el

Sátor Lajos halott, Kádár rács mögött, Horváth tanúskodik, Csonti menekül!