A Spoluhoz csatlakozik Matovič egyik képviselője

2019. június 5. - 09:46 | Belföld

Alan Suchánek a jövőben az egyelőre parlamenten kívüli Spolu pártot erősíti - tájékoztatott a párt szóvivője, Silvia Hudáčková.

A Spoluhoz csatlakozik Matovič egyik képviselője
Alan Suchánek (Archív felvétel)

A szóvivő közlése szerint az a lépés a megkoronázása az elmúlt évben folytatott közös munkának, amely a szlovákiai egészségügy és betegellátás megreformálását célozza. A Spolu az elkövetkezendő napokban közzéteszi az egészségügyben végrehajtandó alapvető változtatásokat érintő programját.

Miroslav Beblavý, a Spolu elnöke közölte, hogy a jövő évi parlamenti választásokat követően az első naptól azon szeretnének dolgozni, hogy kormányt alakítsanak a megoldásokra épülő erős programmal. "Ehhez egy jó tervre és a megfelelő emberekre van szükségünk. Suchánek doktor úr döntésének nagyon örülök, komoly erősítést jelent számunkra" - jegyezte meg.

Suchánek szavai szerint egy évvel ezelőtt fogadta el Beblavý ajánlatát az egészségügyi program kialakítására vonatkozóan, és ennek a munkának az eredménye egy színvonalas program lett, amelyre szerinte Szlovákiának kétségkívül szüksége van. Mint fogalmazott, Beblavý nemcsak arra képes, hogy szakembereket szólítson meg az egészségügy területéről, de "képes összefogni a tisztességes politikai erőket, amire Szlovákiának nagy szüksége van".

Alan Suchánek az Igor Matovič vezette OĽaNO jelöltjeként jutott a parlamentbe. A mozgalmat kedden tájékoztatta arról, hogy csatlakozik a Spoluhoz. Az OĽaNO számolt Suchánek távozásával. Matúš Bystriansky szóvivő jelezte, hogy egy éve már a Spolu programján dolgozott, és nem az OĽaNO egészségügyi csapatában.

(SME)