Spórolásra inti a minisztereket Kamenický, mert nincs minden rendben a gazdasággal

2019. augusztus 25. - 18:03 | Belföld

A belügyminisztérium spórol, amennyire csak tud, és amennyiben talál szabad pénzügyi forrásokat, segít a pénzügyminisztériumnak.

Spórolásra inti a minisztereket Kamenický, mert nincs minden rendben a gazdasággal
Fotó: TASR

Denisa Saková (Smer) belügyminiszter így reagált Ladislav Kamenický (Smer) pénzügyminiszter felhívására azzal kapcsolatban, hogy a lassuló gazdasági növekedés miatt lehetőség szerint spóroljon az összes tárca.

„Figyelembe véve, hogy mekkora tárca vagyunk 50 ezer alkalmazottal, és azt, hogy milyen a költségvetésünk, állíthatom, hogy spórolunk, amennyire csak lehet” – közölte Saková.

A belügyminiszter szerint ki kell értékelni a harmadik negyedév után a várható prognózist, és megnézni, hogy mi vár a belügyre. „Azt azért nem mondhatom a járőröknek, hogy nincs miből tankoljanak, vagy nincs, amiből lőszereket vásároljunk” – tette hozzá.

A belügyminiszter után Peter Gajdoš honvédelmi és Martina Lubyová oktatásügyi miniszter is bejelentették, spórolnak a tárcán belül, hogy spórolnak és igyekeznek saját forrásból biztosítani a szükséges anyagi kereteket.

Ladislav Kamenický pénzügyminiszter a napokban felszólította a minisztereket, hogy kezdjenek spórolni közös erővel, az utóbbi időben ugyanis lassult a gazdasági növekedés az országban.


(TASR)