Spóroljon fűtési költségein! Intelligens fűtési megoldások a ZSE új szolgáltatása, a Fűtés garanciával keretén belül

2018. október 18. - 08:50 | Belföld

A fűtési szezon beköszöntével jelentősen megugranak a lakásfenntartás költségei. Az elsősorban a fűtés miatt megnövekedett rezsiköltségek sokak pénztárcáját jelentősen megterhelik, így nem meglepő, hogy legtöbben épp a fűtési költségeken szeretnének spórolni. Nem kell, hogy a fűtési szezon rémálommá váljon! 

Intelligens radiátorfejek - gazdaságos megoldás elsősorban lakások számára

A hideg már támadásba lendült, a kinti hőmérséklet folyamatos csökkenésével egyre többet tartózkodunk a meleg szobában. Szerencsére léteznek olyan gazdaságos és intelligens fűtési megoldások, melyekkel évente akár több 10 eurót is megspórolhatunk, így nem kell lemondanunk a kellemes melegről otthonunkban. Az intelligens radiátorfejek telepítesét elsősorban lakások számára ajánlja a Nyugat-szlovákiai Áramszolgáltató (ZSE). Használatukkal nem csupán pénzt spórolhat, teljesen ingyen kapja hozzá a ZSE éjjel-nappal igénybe vehető vészelhárítás szolgáltatását, amely fedezi a fűtési balesetek elhárítását és a javítási költségeket 150 € értékig.

„Az intelligens radiátorfejek segítségével egyszerűen szabályozhatja otthona fűtését szobánként, zónákra osztva. Ez annyit jelent, hogy az egyes helyiségekben, azaz zónákban különböző hőmérsékletet állíthat be. Lakásában így külön zóna alakítható pl. a nappali hőmérsékletének szabályozására, míg a hálószoba vagy épp a gyerekszoba egy másik zónát képez. S ez még nem minden. Az egyes radiátoroknál az időprogrammal ellátott szabályozó segítségével külön azt is beállíthatja, hogy a család életritmusának megfelelően az egyes napszakokban, milyen időpontban, hány fok legyen. Például munkanapokon, amikor a család nem tartózkodik otthon, otthonában a hőmérsékletet lecsökkentheti 15 Celsius-fokra, ugyanis az üres lakást felesleges fűteni. Délután, mire a gyerekek hazaérkeznek az iskolából, a gyerekszoba és nappali hőmérséklete a beállított időprogram alapján kellemes 21 Celsius-fokra emelkedik,“ mondja Erik Chabreček, a ZSE energiatakarékos fűtési megoldásainak szakértője.

Ennek értelmében a ZSE azon ügyfele, aki műanyag nyílászárókkal felszerelt 3 szobás lakásában külön zónákat kialakítva szabályozza otthona hőmérsékletét, Erik Chabreček, a ZSE energiatakarékos fűtési megoldásainak szakértője szerint az első évben akár 15 %-os energiafogyasztás-csökkenést érhet el, amely összeségében akár 40 euró megtakarítást is jelenthet.

Igényeljen energiatakarékos hőszivattyút a ZSE-től akár részletfizetéssel is

Családi házak fűtési rendszerének kialakításakor számos fűtési technológia közül választhatunk: fűthetünk gáz-, elektromos vagy fatüzelésű kazánnal, alkalmazhatunk meleg vizes vagy elektromos padlófűtést és még számos fűtési mód áll rendelkezésünkre. Manapság egyre nagyobb a térhódítása és egyben az egyik legkorszerűbb fűtési megoldás: a hőszivattyús rendszerek kialakítása.

„A hőszivattyú legnagyobb előnye a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben, hogy sokkal több hőenergiát állít elő, mint amennyit felhasznál. Ráadásul hatékonysági együtthatója 3,3, ugyanis 1 kW villamos energiával akár 3,3 kW hőenergiát lehet vele előállítani. A hőszivattyúk alapvetően -25 Celsius-fokig képesek működni. Amennyiben a külső hőmérséklet fagypont körüli, a hőenergiát épp a 0 és a mínusz 25 Celsius-fok közötti hőmérsékletkülönbségből termelik. Azon ügyfeleink számára, akik a ZSE által kínált hőszivattyús rendszerek mellett döntenek, kedvezményesen kínáljuk villamosenergia-szolgáltatásunkat, ráadásul kedvezményes kínálatunk keretén belül a hőszivattyús rendszer részletfizetéssel is igényelhető,“ egészíti ki Erik Chabreček a ZSE-től.

Legyen szó akár új építésű ingatlan fűtési rendszerének kialakításáról vagy egy meglévő családi ház fűtéskorszerűsítéséről, a hőszivattyú ideális és korszerű fűtési megoldást jelent.

Akár 10%-kal kedvezőbb ár a gázszolgáltatásért

Gázzal fűt és túl magas a havi gázszámla? Talán épp itt az ideje gázszolgáltatót váltani és spórolni gázköltségein.

”Szolgáltatóváltás esetén a gázellátás zavartalan és folyamatos marad, a gázóra és a gázvezeték sem változik, sőt a szolgáltatóváltással kapcsolatos teendőket is elintézzük az ügyfeleink helyett. Ráadásul minden ügyfelünk számára - akik megrendelték tőlünk a Gáz garanciával szolgáltatást - a D2 tarifától kezdődően, jelenleg 10%-kal kedvezőbb árat biztosítunk a gázszolgáltatásért a domináns gázszolgáltatóval ellentétben. A szolgáltatás különlegessége, hogy az ügyfél helyett biztosítjuk és térítjük a gázbaleset elhárítását, a gázkazán vagy a csöpögő radiátor javítását 150 € értékig, míg a javítások száma egy év alatt nincs korlátozva.,“ teszi hozzá Erik Chabreček, a ZSE energiatakarékos fűtési megoldásainak szakértője.

Fűtés garanciával szolgáltatásunkról további információkat talál honlapunkon ITT: www.zse.sk/teplo

(PR-cikk)