Štefan Ágh nem tudott arról, hogy Rusko meg akarta volna öletni Sylvia Klaus-Volzovát

2022. december 1. - 15:39 | Belföld

Štefan Ágh vállalkozónak nincs tudomása arról, hogy a Markíza televízió korábbi igazgatója, Pavol Rusko a múltban tervezte korábbi társa, Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolását.

Štefan Ágh nem tudott arról, hogy Rusko meg akarta volna öletni Sylvia Klaus-Volzovát
Fotó: TASR

Ágh – aki 13 éves börtönbüntetését tölti a váltóhamisítás miatt – erről csütörtökön a Pozsonyi II-es Járásbíróság szenátusa előtt beszélt, tanúként hallgatták ki.

"A szóban forgó tettet illetően csak a médiából vannak információim. A vádiratban megfogalmazott tényeket nem tudom kommentálni" - mutatott rá Ágh, hozzátéve, Volzová soha nem beszélt ilyenről előtte.

Mint ismert, az egykori politikus, Pavol Rusko 1995-től 2002-ig töltött be vezető szerepet a Markíza televízióban, melynek egyben résztulajdonosa is volt. A rendőrség azzal vádolja, hogy 1997-ben bérgyilkossal akarta megöletni markízás tulajdonostársát, Sylvia Volzovát. Az üggyel Mikuláš Černák egykori maffiavezér hozakodott elő, és a jelenleg életfogytig tartó büntetését töltő bűnöző tanúskodik is Rusko ellen.

Pavol Ruskót Marian Kočnerrel együtt 2020-ban 19 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Markíza-váltók hamisítása ügyében.


(TASR)