A strandok, aquaparkok, uszodák többsége nem nyit ki szerdán, hiányoznak az előírások

2020. június 2. - 18:22 | Belföld

A fürdők, strandok, aquaparkok, uszodák többsége nem nyit ki szerdán, az óvintézkedések enyhítése ellenére sem.

A strandok, aquaparkok, uszodák többsége nem nyit ki szerdán, hiányoznak az előírások
Illusztráció

Ezt a felsorolt vállalkozásokat összefogó, újonnan alakult érdekvédelmi szervezet tagjai jelentették ki kedden. A tagbázis, mely Érsekújvárban gyűlésezett, jelenleg 22 tagot számlál. Elmondásuk szerint szükségük van néhány napra az előkészületekhez. Hiányolják a pontosan meghatározott higiéniai előírásokat is. Kijelentették: ezek lefektetése előtt egyik fürdő sem fogja megnyitni a kapuit.

Somogyi Gábor, a dunaszerdahelyi Thermalpark igazgatója elmondta: örültek a kormányfő korábbi bejelentésének a fürdők megnyitásáról, de továbbra sem tudják, hogy milyen higiéniai elvárásoknak kellene megfelelniük, vagy hogy hány látogatót engedhetnének be egyszerre a fürdők területére. A szervezet az elmúlt héten egy több mint 100 pontos javaslatot juttatott el a válságstábnak. Válasz eddig még nem érkezett.

„Valószínű tehát, hogy az aquaparkok, fürdők, uszodák többsége szerdán még nem nyit ki. Ennek fő oka, hogy idő kell az előkészületekre, és pontosítani kell a higiéniai elvárásokat is” – jelentették ki a fürdők képviselői, akik szerint kérdéses az is, hogy hány embert engedhetnek majd be az aquaparkok területére. Egyelőre az sem világos, hogy a kvótát a négyzetméterek alapján fogják-e meghatározni, mint az üzletek esetében, vagy más módon.

TASR

Címkék: strandok, koronavírus