A ŠÚKL igazgatónőjének nincs problémája azzal, ha a Szputnyikot Magyarországon fogják bevizsgálni

2021. április 9. - 17:55 | Belföld

Az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) igazgatónője, Zuzana Baťová üdvözölné, ha Magyarországon végeznék el a Szlovákiába szállított Szputnyik V vakcinák laboratóriumi vizsgálatát. Azt azonban meglepőnek tartaná, ha az értékelést is ők készítenék el.

A ŠÚKL igazgatónőjének nincs problémája azzal, ha a Szputnyikot Magyarországon fogják bevizsgálni
Fotó: TASR

Baťová emlékeztetett, az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatalnak a Szputnyik V ellenőrzése során 49 megjegyzése volt, ebben azonban semmi különös nincs. „Nagyon sajnálom, hogy a megjegyzéseket szabotázsnak, a hibrid háború eszközének tekintették” – tette hozzá.

Baťová hozzátette, a hivatalából háromszor kérte a magyarországi gyógyszerellenőrzési hivatal segítségét, de mindháromszor elutasító választ kaptak.

Az igazgatónő megjegyezte, az egészségügyi minisztérium döntésén múlik, hogy alkalmazzák-e a Szputnyik V vakcinát Szlovákiában.

Igor Matovič Magyarországtól kért segítséget, hogy segítsenek bevizsgálni az orosz Szputnyik V vakcinát, mert nincs megfelelő szlovák laboratórium. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter megígérte, hogy segítenek. Matovič Budapesten is panaszkodott, hogy már hat hete vizsgálják Szlovákiában a vakcinát,


(TASR)